fredag 11. mai 2012

Blikk på EM: TempO
Under EM i Falun kommende uke starter preo-utøverne med World Cup i TempO. Forhåpentligvis blir det vedtatt at denne øvelsen skal inngå som offisiell mesterskapsøvelse fra og med VM neste år.
Tidligere er det blitt avholdt to World Cup TempO, under VM i Norge og VM i Frankrike. Jeg har lagd et sammendrag av prestasjonene i disse to konkurransene.
TempO-liste 2010/2011

Nå må denne listen tas med en klype salt, to konkurranser er ikke så mye å bygge på, men kan gi en viss pekepinn. Den er sortert på laveste plassiffer (kolonne D) og har med plasseringene fra 2011 (kol, E) og 2010 (kol. F).
De 72 første på lista har altså vært med på begge konkurransene, etter dette kommer de som var med i 2011 og deretter de i 2010. Det bør legges vekt på resultatene da disse inneholdt feilposter og ialt 35 oppgaver, mens 2010 ikke hadde feilposter og bare 20 oppgaver.

I kvalifiseringen under EM vil det bare være 15 oppgaver og det vil si at en feil vil ha større utslag enn når det er mange poster. Det er fire heat og bare fem går videre fra hvert heat. Da er dilemmaet, svare fort og håpe på bare en feil eller kanskje to, eller skal en bruke litt tid og få alt riktig.
Kjenner jeg løypeleggeren rett så blir det meget høy vanskelighetsgrad på postene.
Jeg har sett litt på resultatene fra Frankrike, der viiser det seg at de aller beste brukte i underkant av syv sekunder pr. oppgave. De som lå rundt 20. plass brukte i gjennomsnitt 10 sekunder. Det vil si at de raskeste kan tillate seg en feil og likevel være på høyde med de som har alt rett. Så er det opp til den enkelte å velge strategi.

Hvem vinner?

Ja, det greier ikke jeg å tippe ihvertfall, men jeg har en god del kandidater som har kapasitet til å gå høyt opp. Jeg har oversikt over deltakerne fra flere land, men mangler oversikt fra flere land.
Ser vi på listen så har de syv første plassert seg blant de 11 beste i de to konkurransene. Så Lars Jakob, Lauri, Martin F, Guido, Martin J., Ola og Stig må en bestandig regne med. Marit fikk ifjor en meget sterk 4. plass, ikke langt fra pallen.I tillegg har svenskene en sterk tropp og debutantene Jens og William er raske på tidsposter. Og så har de Robert som er uhyre rask og bare kan konsentrere seg om TempO. Finnene må en alltid regne med, Lauri vant første WCT mens Antti ble nr. 2 ifjor. I Trondheim var han løypelegger. Norge har i tillegg til de to nevnte Geir og Martin W. i første pulje. Geir kan komme høyt opp, men Martin er kanskje litt urutinert i meget vanskelige løyper.
Italia stiller et sterkt lag hvor Elvio og Remo i tillegg til Guido har vært høyt oppe i konkurranser tidligere.
Tsjekkia har en meget sterk kandidat i Thomas Lestinsky som hadde en 3. plass, men som i det nylig avholdte tsjekkiske mesterskapet var langt foran de andre. Britene har vel sitt sterkeste kort i John Kewley.
Latvias beste tror jeg er Gunters Mankus.
Her er mitt tips til antall utøvere fra hvert land i finalen:
SWE 6
FIN   6
NOR  3
ITA   2
GBR  1
CZE   1
LAT   1
Mulighetene for å ta feil er store, ihvertfall når jeg ikke kjenner deltakerne fra hver nasjon. Og har jeg glemt noen så får dere unnskylde meg for det.
Har du andre synspunkter så skriv gjerne i kommentarfeltet.3 kommentarer:

Nils Wahlberg sa...

Hej Ole! Tack för dina ingående analyser av deltagarna i WCTempO. Jag tror att vinnaren finns med bland de nämnda. Det skulle vara en överraskning annars. Hur som helst, jämnt och jättespännande blir det.
Hälsningar/Nils W

Anonym sa...

Vinnaren kommer från Finland.

pre-ole sa...

Ja, jeg skal ikke være så uenig i det. Men jeg tror det er en del andre som vil streve hardt for at det ikke skal skje. Forresten, Anonym, det er ikke så mange finner som kan svensk og har slik selvtillit.