fredag 2. november 2012

Finale i Elitserien

toppbild2     
  Etter at seks konkurranser er avholdt i den svenske Elitserien er det nå klart for finale på lørdag kveld. Finalen er lagt inn i det tradisjonelle Rodhen-loppet so i år arrangeres for 23. gang og er et samarrangement for fot-orienterere og pre-o. For pre-o sin del er det veteranen Nils-Olov Andersson som er løypelegger og det skulle tilsi løyper på høyt plan. Nils-Olov er forøvrig også løypelegger for 5-dagars i Boden neste år.

Stillingen før finalen

Og hvem vinner? Jo det gjør enten Stig Gerdtman eller Martin Jullum. Stig leder med 161 poeng mot Martins 150. Begge har en 5. plass (27 poeng) som kan forbedres. a, Stig vinner med 1, eller 2. plass. b. Martin vinner hvis Stig ikke forbedrer seg og Martin får 1. eller 2. plass c. Hvis Stig blir nr. 3 må Martin vinne d. Hvis Martin blir nr. 2 og Stig nr. 4 vil de ende på lik poengsum?     Hvem vinner da?    Begge har en 1. plass, begge har 2, andreplasser, begge har en 4. plass og begge har en       5. plass.   Først på det sjette resultatet vil de ble en avgjørelse, der har Stig 22 poeng og Martin 20 poeng.                
Kampen om medaljeplass
Hvis ikke Martin forbedrer seg er det to som har muligheten for 2. plass. Lennart Wahlgren og Lars Jakob kan oppnå henholdsvis 155 og 151 poeng, men da må de vinne. I kampen om tredjeplassen er det ialt 9 utøvere som har en teoretsk sjanse til å få denne. Men de fleste må ha en seier for å oppnå dette.

Ingen kommentarer: