lørdag 20. april 2013

Ungdomsklassene i Norwegian Spring

A-løypa i Norwegian Spring ble brukt både til den ordinære A-klassen og til ungdomsklassen H/D 13-16.
I A-klassen var det tre deltakere som hadde 16 av 17 poster rett. Vant gjorde den forrige IOF-presidenten Åke Jakobsson som var raskest på tidspost. Men Liv Horntvedt fra Lia IL var ikke langt etter på 2. plass. Den tredje med bare en feil var den unge dansken Karoline Saxthorp fra Ballerup.

Ungdomskonkurransen
Det var gledelig stor oppslutning i klassen for 13-16 år. Etter en del etteranmelding på løpsdagen ble det hele 41 deltakere i denne klassen. Og det var et meget høyt nivå på mange i denne årsklassen. Noen strevde selvfølgelig med litt av reglene rundt preo og gjorde noen feil på grunn av det, men alle sammen kom fint igjennom løypa.
En av ungdommene, Håkon Østraat Sævareid fra arrangørklubben, klarte til og med alle postene i løypa. Med bare en feil ble det andre plass på Lukas Liland fra Nydalen.

Øvrige resultater ungdom

Det var seks stykker under 12 år som prøvde seg i denne løypa. Og Tale Strand fra Kongsberg kunne telle opp alle rett på kontrollkortet da hun kom i mål. Men meget god kartlesing på alle i denne klassen.
Den ordinære B-klassen ble vunnet av Guri Rognsvåg fra Fana med 11 poeng.

Jeg snakket med noen ungdomsledere etter løpet og de kunne fortelle at flere av undommene hadde sagt at dette ville de ha mere av på treningene sine. Og dette lovet lederne de skulle gjennomføre.