torsdag 30. april 2015

Finnene byr på mai-fest

Finnene byr opp til fest de tre første dagene i mai. Lørdag og søndag går de to første konkurransene i Eurropacupen med en TempO og en PreO. Men det er lagt opp til fire konkurranser for de godt og vel 100 deltakerne. Disse kommer fra ti forskjellige nasjoner og selvsagt er arrangørlandet best representert med 48 deltakere. Men svenskene stiller også sterkt med 24 deltakere. Deretter følger Tsjekkia med ni, Russland og Latvia med åtte, Norge fem, Litauen, Storbritannia og Japan to og Spania med en deltaker. det blir ikke lett å gå til topps i dette selskapet hvor det vrimler av medaljevinnere fra de store mesterskapene.

Helgen innledes med en konkurranse på 1. mai hvor Antti Rusanen er løypelegger og Antti lover krevende løyper hvor alt er basert på nøyaktig kartlesing. Når det gjelder Antti så er han vel den mest stabile utøveren i mesterskapssammenheng. På 18 starter har han ikke blitt dårligere enn nummer 10, 14 av disse blant de fem beste.

Lørdag innledes FinTrailo 2015 med PreO hvor de umiddelbart etter går til en prolog i TempO med tre stasjoner. Senere på ettermiddagen blir det finale på et annet kart hvor det blir fem stasjoner.
Løypeleggere er Åke Jacobson og Marko Määttälä og de har planlagt dette i to år deltakerne kan vente seg konkurranser av høy kvalitet.

Alt om konkurransene finner du her:

FinTrailo 2015

1. mai

Ingen kommentarer: