tirsdag 8. juli 2014

WTOC 2014: Før PreO Dag 1
FORANDRINGER I OPPLEGGET PÅ DAG 1
Se nedenfor

Onsdag formiddag begynner alvoret for de som har ambisjoner i PreO. I et åpent alpint terreng ved Millegrobbe nær Luserna skal deltakerne gjennom en løype på 15oo meter med 19 poster. Maksimumstiden er på to timer. Og denne tiden kan nok noen å litt vanskeligheter med å holde styr på. Løypa er nemlig delt opp i tre deler med kartbytte for hver del. Innimellom dette er det transportstrekker og da er det om å gjøre å holde styr på den tiden en bruker på dette i forhold til maxtiden.

For øvrig vil jeg anbefale deltakerne å ta den lille avstikkeren ned til landsbyen Luserna med 300 innbyggere. Det uvanlige med denne byen er at alle innbyggerne snakker en gammel tysk dialekt. Jeg var der for noen når siden og vandret også i det som i morgen er VM-terrenget på vei opp mot et gammelt fort.

Hvem legger et godt grunnlag i morgen foran avslutningen på fredag? De nordiske landene har både i årets VM og nylig avholdte TempO vist et høyt nivå. Men vi skal ikke se bort fra at andre nasjoner blander seg inn i toppen. Især i Para har for eksempel flere av nasjonene i østlige Europa meget høy standard.
Spennende blir det helt sikkert.

Startliste Open

Startliste Para

På grunn av det kraftige regnværet som har vært i det siste blir det forandringer i opplegget for dag 1.
Del 3 av løypa pluss en tidspost strykes. Dermed blir det bare 12 poster og en tidspost i morgen. Løypa blir da 1080 meter med et transportstrekk på 400 meter. Maksimumstidene er endret til 75 minutter i Open og 90 minutter i Paara.Ingen kommentarer: