søndag 6. juli 2014

WTOC 2014: Søkelyset på TempO

I år er det ny rekord med 26 deltakende land i WTOC. 23 av disse stiller i mandagens TempO.
Og i alt blir det 62 deltakere som skal kjempe om medaljene.
Dessverre var ikke årets arrangør villig til å følge de reglene som ble vedtatt av IOF for to år siden. Der ble det vedtatt at kvalifiseringen skal bestå av 2 til 6 heat og at de 36 beste skulle gå til finale. Hvert lag skulle kunne stille med fire deltakere og kun resultatet i finalen skulle telle på resultatlisten.
Både i Finland i fjor og i år er det bare tillatt med tre utøvere fra hver nasjon det er bare et heat og de 24 beste til finale. Tiden i kvalifisering og finale legges sammen.

VM i Finland
I VM i Vuokatti var det samme opplegget som det blir nå i Italia. Først en kvalifisering med et heat hvor de 24 beste går til finale på ettermiddagen. Resultatene fra kvalifisering og finale legges sammen. I Finland var det nordisk på de fem første plassene. Hjemmefavoritten Pinja Mäkinen vant overlegent foran svenske Marit Wiksell. Bronsen og 4. plass gikk til Finland ved Lauri Kontkanen og Antti Rusanen. Martin Jullum ble nr. 5. Geir Myhr Øien og Lars Jakob Waaler var også i finalen og kom på tolvte femtende plass. Følgende land hadde representanter i finalen:

3 deltakere:
Finland, Sverige, Norge og Italia
2 deltakere:
Kroatia, Japan og Storbritannia
1 deltaker:
Ukraina Latvia, Tsjekkia, Estland Hong Kong og Litauen.

Resultater finalen

EM Portugal
I Palmela ble de vedtatte regler fulgt med tre heat og 36 i finalen. I og med at det var EM hadde hvert land anledning til å stille med åtte deltakere. Resultatlisten ble totalt dominert av Finland og Sverige som besatte de sju første plassene, Og endelig kunne Antti Rusanen henge en gullmedalje rundt halsen etter en rekke sølv og bronse fra tidligere mesterskap.

I finalen deltok følgende land
8 deltakere:
Sverige
6 deltakere:
Finland
4 deltakere:
Tsjekkia
3 deltakere:
Norge
2 deltakere:
Italia, Ungarn, Slovenia og Portugal
1 deltaker:
Kroatia, Ukraina, Latvia, Danmark, Tyskland og Storbritannia


Og hvem vinner i år?
Vanligvis er det slik at de nordiske landene er ganske suverene i terreng med mye kurvelesing og de øvrige landene er mer vant med parklignende terreng. I år vil det bli parklignende terreng, men det var det jo i Portugal også og der var det total finsk/svensk dominans.

Jeg tipper at det også i år blir tre nordiske på pallen og håper på en broderlig deling mellom Finland, Sverige og Norge. Danmark stiller ikke i TempO på grunn av høye startavgifter, 100 Euro pr. Start.

Følg også med på disse bloggene