søndag 22. mai 2011

Finn Trail-o

I helgen gikk det som finnene kaller Superweekend av stabelen i Tampere. Finnene legger mye prestisje i dette arrangementet som de vil skal være verdens beste arrangement innen pre-o. Og tidligere arrangement viser at arrangementet er bra og tiltrekker seg mange utenlandske deltakere. Helgen består av tre arrangementer, klassisk og TempO på lørdag og klassisk på søndag. Også tre nordmenn hadde tatt veien til Finland, Geir Myhr Øien, Knut Ovesen og Egil Sønsterudbråten. I alt deltok 72 i eliteklassen.
På lørdagens klassiske distanse var det hele 31 poster inkludert tidspostene. Ingen hadde alt rett, men tre deltakere hadde 29 poeng. Best var regjerende verdensmester Stig Gerdtman fra Sverige. Stig har slitt i innledningen av sesongen og har blant annet falt ned til sjuende plass på den svenske rankinglisten, men ser nå til å være på rett vei igjen. Geir hadde 27 poeng med blant annet med som han selv sier, en dum bom på tidspost. Egil og Knut havnet i midten av resultatlisten med henholdsvis 37. og 47. plass.
I ettermiddagens TempO fikk vi se en maktdemonstrasjon av den unge Antti Rusanen. Han hadde alle de 24 postene rett og brukte 203 sekunder. Andremann Stig Gerdtman hadde en bom som ga 45 straffesekunder og hadde 322 sekunder, altså vant Antti med 119 sekunder!
Antti som bodde en stund i Trondheim var løypelegger for en suveren TempO-løype under VM i Trondheim. Geir var igjen vår beste med 13. plass. Her ble Knut nr. 36 og Egil nr. 56.
På søndag ble det litt overraskelser i teten, to ganske ukjente finner tok de to første plassene med 20 av 22 poeng. Samme poengsum hadde også mere kjente Martin Fredholm, Sverige og Remo Madella, Italia. Geir og Egil hadde begge 18 poeng og ble nr. 26 og 27. Knut ble nr. 38.
Sammenlagt var naturlig nok Antti Rusanen best med 69 poeng. Deretter fulgte Stig Gerdtman med 67 poeng og Lauri Kontkanen med 65 poeng. Geir ble nr 10 sammenlagt, Egil nr. 40 og Knut 43.
Fullstendige resultater pluss kart finner du HER.
Geir vil også legge ut noen betraktninger på Preo-eliten.

1 kommentar:

egil sa...

Det hører med til historien at hele "laget" stilte i "lånte fjær". Da vi landet i Helsingfors, landet bagasjen vår i Stavanger!
Knut fikk sin bagasje sist, nemlig på flyplassen i Helsingfors da vi skulle hjem!
Pre-O i Olabukser og pensko går også an.
PS: Vi forsøkte å låne kompass av svenskene, men de turde ikke.....