torsdag 19. mai 2011

Poengjakta
Fra starten i PoengjaktaI kveld gikk den 27. Poengjakta i gangavstand hjemmefra. Hva er Poengjakta?Jo, det er et løp hvor det er om å gjøre å sanke flest mulig poeng i løpet av en fastsatt tid. Det er fem klasser, Damer 30 og 45 minutter, Herrer 30 og 45 minutter, og en Nybegynnerklasse 30 minutter.Hver post får poeng fra 10 til 50 poeng etter vanskelighetsgrad og avstand fra start.
Poengjakta ble startet i 1985 av Team-69, en gjeng gutter født i 1969. Da flere av disse flyttet blant annet for å studere ble også 1971-årgangen involvert. Noen er kommet tilbake til klubben og det er disse som står for arrangementet år etter år.Arrangementet er nok ikke det som er blitt arrangert ubrutt i flest antall år. Men en sak tror jeg de er alene om, de har hatt samme førstepremie hvert eneste år, nemlig Banankake med bøy. Og dette har ikke vært helt lett bestandig, etter noen år viste det seg at ingen bakte banankake med bøy lenger. Men dette stoppet ikke guttene, det ble lagt inn en spesialbestilling. Og hvert år etter har de hentet spesialbestillingen hos bakeren på Brotorvet i Bamble.

Eksempel på Banankake med bøy (her fra en kjempeutgave fra 25-årsjubileet).Det var ca 70-80 deltakere som kunne innkassere 490 poeng hvis de tok alle. Og det var det to som klarte innenfor tidsfristen, Marte Grande Østby i Dameklassen og Jan Gatevold i Herreklassen.


Resultatene finner du HER .Ingen kommentarer: