mandag 14. mai 2012

Blikk på EM: Open class

Når jeg skrev at Paralympics var vanskelig å tippe så er det ingenting i forhold til å tippe denne klassen. Her kan det være 15-20 potensielle medaljevinnere. Som grunnlag for de videre spekulasjoner har jeg blant annet brukt denne listen:

Tidligere EM

De som skal forsvare medaljene fra forrige EM er:
Gull   Hannu Niemi
Sølv  Marit Wiksell
Bronse Clive Allen

Vi begynner med de nordiske landene hvor Finland, Sverige og Norge har fulle kvoter i denne klassen. Finland har vært best i de siste mesterskapene med Hannu som regjerende mester i EM. I VM har det gått ennå bedre med dobbeltseier ifjor til Lauri(gull) og Antti(sølv). Fra tidligere har Lauri sølv både i 2010 og 2009. Antti tok sølv i 2007. I tillegg har Jari bronse i 2008. Og en skal ikke se bort fra de andre på dette laget heller.
Svenskene har også forsynt seg godt av medaljene opp gjennom tidene, i de første årene var de helt dominerende. I EM-sammenheng er den siste medaljen Marits fra forrige EM. Stig vant gull i 2008.
I VM har Stig en gull, to sølv og en bronse. Martin har en gull og to sølv. Lennart som nå sterter i Open har bto gull og en sølv i Para. I tillegg har svenskene Jens og William som slår disse stadig vekk i konkurranser i Sverige. Laget vil også ha fordel av hjemmebane.
Norge har ikke sanket mange medaljer i EM og VM de siste årene. Siste EM-medalje kom ved Lars Jakobs sølv i 2008. I VM må vi lengre tilbake. Martin har to 5. plasser i VM og Geir fikk en flott 6. plass i forrige EM. Skal en av de tre endelig lyktes i et mesterskap?
Danmarks beste er Vibeke Vogelius som har en 5. plass fra EM og en 4. plass fra VM.
Andre nasjoner som stiller med full kvote er Krotia, Tsjekki, Russland og Latvia?
 Kroatia har et sterkt lag hvor jeg tror Ivo og Zdenko er de to sterkeste kortene. Ivo tok bronse under de to siste VM. Zdenko har en bronse fra Para. Fra Tsjekkia er det Tomas Lestinsky som har den beste plasseringen med en 4. plass i fjorårets VM. Men han deltar ikke i EM, han kommer til VM.
Russland satser som kjent mest i Para og har ingen plasseringer i toppen i denne klassen. Latvi har sin beste prestasjon ved Zita Ruksane som har 0. plass fra VM. Men se opp for Guntars Mankus som har mange gode konkurranser den siste tiden.
Italia kommer med fire utøvere i Open og se opp for Renato, Remo, Guido og Elvio. Disse kan slå til nårsomhelst. Hittil er det Remo som har den beste prestasjoenen med 9. plass i VM ifjor. Men etter dette har disse deltatt flittig både hjemme og i utlandet.
Irland har påmeldt to utøvere. Jeg vet ikke hvem disse er, men regner med at Alan Gartside er på plass. han har en 6. plass fra tidligere VM, mens Wilbert Hollinger tok 8. plass ifjor.

Mitt tips

Plass 1-5
Marit
Martin F
Martin J
Lauri
Antti

Plass 6-10
Stig
Jens
Lars Jakob
Ivo
Remo

Oj, dette var vanskelig. Jeg har minst 7-8 navn til på blokken.

Her er det lov å være uenig.

Ingen kommentarer: