mandag 28. mai 2012

Sterk norsk innsats i Elitserien

På den siste generalprøven før VM i Dundee i neste uke viste de norske VM-deltakerne at formen er inne. I sterk konkurranse med hele den svenske eliten, utenom Marit Wiksell, ble det norsk seier i begge de to delkonkurransene i Elitserien. Konkurransene ble avholdt i et meget spesielt kystterreng rett nord for Lysekil.
Se bilder fra terrenget for mellomdistanse og TempO HER.

Mellomdistanse

Det hele startet med mellomdistanse på lørdag formiddag. Vi fikk en meget variert løype som gjorde at alle o-tekniske ferdigheter ble satt på prøve. Det var bare fire deltakere som hadde alt rett og raskest av disse på tidspostene var Martin Jullum. Men det skilte bare et sekund til toeren Stig Gerdtman. Nestbeste nordmann ble Jan Erik Haug med en feil og 12. plass. På 13. og 15. plass kom Geir Myhr Øien og Lars Jakob Waaler. Geir ble trukket et poeng for å komme tre sekunder for sent i mål, hadde han vært fire sekunder raskere hadde det vært 5. plass.
I A-klassen var det Liv Horntvedt som var vår beste med 12. plass.

TempO

Det ble dobbelt norsk på TempO som var den tredje delkonkurransen i Eliserien. Deltakerne skulle igjennom hele ni stasjoner med fire oppgaver på hver. Løypa var meget variert med kurvelesing i detaljerte partier, en stasjon i en skolegård og en stasjon som en måtte lese over en bukt og skille ut forskjellige små odder som stakk ut i vannet. Det var ingen som klarte å svare rett på alle oppgavene, de beste hadde tre og fire feil og dermed straffetid med 45 sekunder pr. bom. Men som sagt, det var to nordmenn som taklet dette best. Lars Jakob Waaler vant med 35 sekunder på Martin Jullum som igjen var halvminuttert foran beste svenske. Geir Myhr Øien fulgte opp med en fin 8. plass og Martin Aarholt Waaler med 15. plass.
I A- klassen ble det en meget sterk 4. plass på Odd Bjørn Wiik.
Elitegutta
Kart, løsningsark og resultater
Omtale pre.no
Svensk preo

Langdistanse

På søndag flyttet vi oss nordover til Tanum kommune og traktene innover mot Lur øst for E6. Her ble vi tilbudt et helt annerledes terreng. Terrenget her minner mye om et fjellterreng selv om det ikke er mange meterne over havet. Også her ble det en flott norsk innsats. Det var sju som gikk feilfritt gjennom løypa og tre av disse var norske. Men alle de tre norske bommet på en tidspost, og på nøyaktig samme måte. Dermed ble det 3., 4. og 5. plass på Martin Jullum, Lars Jakob Waaler og Geir Myhr Øien. Gledelig med norske øyne var at også våre deltakere i Paralympics i VM, Arne Ask og Knut Ovesen, fulgte opp med bare en feil.
Elitegutta
Kart, løsning og resultat
Preo.no
Svensk preo

Elitserien

Det er nå avviklet tre konkurranser av sju i den svenske Elitserien. Martin Jullum har tatt ledelsen, men er bare et poeng foran Stig Gerdtman. Lars Jakob Waaler er oppe på 5. plass og Geir Myhr Øien på 7. plass.
Det er de fire beste konkurransene som teller og det hele avsluttes ikke før i oktober.