søndag 13. mai 2012

Blikk på EM: Paralympics

Det er ikke så lett å analysere denne klassen da det har skjedd regelforandringer siden sist. Det er skjerpede regler for å delta i denne klassen og i VM ifjor så vi at flere deltakere som tidligere hadde deltatt i Para hadde gått over til Open. Ved forrige EM var det også tillatt å doble, det vil si delta i begge klassene. Men nå er det forskjellige tidsposter så dette er ikke lenger mulig.
Jeg har ikke lagene til alle nasjonene, men slik jeg kan tolke totalpåmeldingene kan det se ut som det blir ca 35 deltakere i klassen.
Jeg har laget en liste over de foregående EM. Den er sortert på nasjoner.
Den inneholder også noen navn som ikke har deltatt i tidligere EM, men har deltatt i VM og er kanskje deltakere på de nasjonene jeg ikke har oversikt over.

Tidligere EM

De som skal forsvare medaljene fra forrige EM som også gikk i Sverige er:
Gull   Ola Jansson
Sølv   Michael Johansson
Bronse Pekka Seppä
Alle disse tre stiller også i år

I tillegg til de to medaljevinnerne fra Sverige må vi også se opp for Inga Gunnarsson som tok bronse i VM ifjor. Finland har som nevnt Pekka S., og Kari Pinola fikk en fin 9. plass under fjorårets VM. Så se alltid opp for finnene. Danmark har en topp utøver i Søren Saxthorp. Og med sølv og bronse i de to siste VM er han en av de store favorittene. Den siste nordiske nasjonen er Norge som bare stiller med en utøver, men Knut Ovesen kan overraske.
 To nasjoner ser ut til å stille med fullt mannskap i denne klassen, Russland og Tsjekkia. Russerne satser alltid hardest i denne klassen framfor Open. I år har landslaget deres ligget i en ti dagers treningsleir foran EM. Ifjor hadde de en tilsvarende leir over tre uker og det ga positivt utslag. Dmitry Kucherenko vant gull under dette VM og Marina Borisenkova ble nr. 9. Stor fremgang fras tidligere.
Tsjekkia har ikke fått det helt til i mesterskapene, deres beste plassering er Jana Kostova på 10. plass ifjor. Men flere av deres utøvere har kapasitet til bedre resultater.
Croatia har en utøver i Para, Ivica Bertol, og han fikk en god 5. plass under forrige EM. Må absolutt regnes med. Storbritannia stiller med John Crosby, en veteran som har vært med på de fleste mesterskap og har en bronse fra VM i 2005.
Latvia og Litauen stiller med henholdsvis 9 og 5 utøvere, men fordelingen på klasser er jeg usikker på.
Latvias beste plassering er en 14. plass i VM. Når det gjelder Litauen har også de skiftet litt på sine utøvere mellom Para og Open. I EM-sammenheng har de som best en 9. plass. I VM derimot har det gått atskillig bedre. Edvaldas Butrimas har gull i 2005 og sølv i 2007. Dessuten har de Borisas Gavrovilas med 5. plass fra tidligere og Laima Lazinskiene med 10. plass.

Mine tips

Så er det bare å stikke fram hodet igjen og komme med tips i denne klassen.

Plass 1-5
Ola
Michael
Søren
Dmitry
Pekka

Plass 6-10
Edvaldas
Inga
Ivica
Jana
Knut

Er du ikke enig? Skriv en kommentar da vel.


Ingen kommentarer: