søndag 30. september 2012

Svensk dobbeltseier i landskampen

Det ble dobbelt svensk i den nordiske landskampen som ble arrangert ved Marikollen i Rælingen. Det var jevnt etter første dag hvor det bare skilte fire poeng mellom de fem beste lagene. Det var en helt annen løypetype som møtte deltakerne den andre dagen. Fra nesten bare kartlesingsoppgaver var det mange flere bedømmingsposter den andre dagen. Det ble mye mere bomming i denne løypa, utrolig nok var det ingen som hadde alle 19 rett etter at en av postene ble strøket. Det er meget uvanlig når en har nesten hele verdenseliten på plass til dette arrangementet. Bare to klarte seg med en feil, Martin Fredholm fra Sverige A og Rolf Karlsson som var utenfor landslaget, men stillte opp i den individuelle konkurransen.
Som sagt dobbelt svensk, A-laget vant med totalt 178 poeng. Dermed var de et poeng foran B-laget. Så var det et sprang ned til begge de finske lagene på 171 poeng. Og på femte plass finner vi det norske laget som hadde et håp om en tredjeplass, men denne glapp med et poeng.
Arrangørene Østmarka OK og NERO må berømmes for et meget godt arrangement. Det var en fin sammenkomst etter konkurransen lørdag hvor blant annet ordføreren opptrådte med et knippe sanger og hvor superveteranen Alf Stefferud dro oss igjennom historien fra sent på 70-tallet og fram til idag.

Alle resultater

Ingen kommentarer: