torsdag 13. juni 2013

Oppsummering vårsesongen

Vårsesongen her hjemme er avsluttet og jeg skal ta en liten oppsummering om hvordan den har gått for våre utøvere. Arrangementene og løypene holder nå stort sett et jevnt høyt nivå og i enkelte konkurranser har det vært mange nye som har prøvd seg i PreO. Spesielt må nevnes Norwegian Spring som hadde en egen ungdomskonkurranse som trakk hele 50 utøvere. Flere av disse uttalte at dette ville de ha mer av på trening hjemme i klubben. På arrangementet til Imås var det også mange aust-egder som fikk sitt første møte med sporten.
Sesongen her i nord startet i april med tre konkurranser i Åhus og Martin Jullum og Geir Myhr Øien var ikke snauere enn at de åpnet med dobbeltseier på nattløpet fredagskvelden. Se mer under Svenske elitserien.

























Jeg vil nedenfor ta for meg stillingen i de forskjellige cuper og rankinglister.

Svenske elitserien
Denne serien består av syv konkurranser hvor de fire beste teller sammenlagt.
Våre utøvere fikk som sagt en knallåpning med dobbeltseier på natten og Martin fulgte opp med seier dagen etterpå også. I konkurransen i PreO-Vest ble Martin nummer to etter Lars Jakob Waaler som vant. I den fjerde konkurransen deltok ingen nordmenn. Men selv med bare tre konkurranser leder Martin. Geir er nr.  og Lars Jakob er nr. 13 med bare en konkurranse.

Stillingen Elitserien

Europacupen

Denne cupen har ti delkonkurranser og det er de fem beste som teller sammenlagt. Norwegian Spring hadde de to første konkurransene mens Finland hadde de to neste. Her gjenstår konkurranser i Italia, Latvia og Kroatia.
Lars Jakob Waaler har tatt en foreløpig klar ledelse med sine to seire.  Geir Myhr Øien og Martin Jullum ligger på 13. og 14. plass, men Martin har bare to konkurranser da han var løypelegger i de to første.



Europacupen sammenlagt







Norgescupen og A-cupen
Fem av 14 konkurranser er avholdt og det er de syv beste som teller. Lars Jakob Waaler har tatt ledelsen i NC foran Martin Jullum som bare har tre konkurranser. Deretter følger Widar Taxth Løland, Geir Myhr Øien og Jan Erik Haug.
Gro kristin Haug leder A-cupen foran Liv Horntvedt og Gerd Yttervik.

Norgescupen og A-cupen

TempO-cupen
I denne cupen er det avholdt tre konkurranser av i alt fem. Martin Jullum har tatt ledelsen to poeng foran Lars Jakob Waaler og med Egil Sønsterudbråten på tredjeplass.

TempO-cupen


Årsranking og PreO-ranking
Det finnes to rankinglister. PreO-rankingen har bare klassiske PreO-konkurranser mens årsrankingen har med seg nattløp og TempO. Det er de åtte beste resultatene siste 12 måneder som gjelder.

 PreO-ranking

Årsranking
 

Ingen kommentarer: