søndag 11. august 2013

Jan Erik Haug vant Finnskogen dag 2

I dagens løype var det et helt annet terreng som møtte deltakerne på Finnskogen. Denne gangen hadde Vallset/Stange dratt oss langt ut i skogen og det var deltakerne takknemlige for. Her fikk vi nemlig kun kartlesingsoppgaver på brunbildet. Og når løypa bare var 700 meter lang med et 2-300 til å begynne med ble det meget tett mellom postene. Derfor måtte en lese og løse flere oppgaver av gangen og det var fort gjort å få flere feil samtidig dersom en fikk et feil utgangspunkt. Med så kort løype blir også maxtiden lav og flere fikk det svært så travelt på slutten.
Den som behersket dette best var Jan Erik Haug som klarte 19 av 20 oppnåelige poeng. Han var den eneste med denne poengsummen. Nærmest kom svenskene Erik Lundkvist og Thorbjørn Lentz på 1 poeng. De som oppnådde 17 poeng var Martin Jullum, Lars Jakob Waaler, Rolf Karlsson, Ole-Johan Waaler og Arne Ask.
Sammenlagt vant gårsdagens vinner Erik Lundkvistsom hadde 35 poeng. Og utrolig nok var det to som delte andreplassen, Jan Erik Haug og Arne Ask hadde begge 34 poeng og 140 sekunder. martin Jullum og Lars Jakob Waaler fulgte på plassene bak.

A-klassen ble også i dag vunnet av Gun Andersson og dermed ble hun også en suveren vinner sammenlagt. Gro Kristin Haug fulgte nærmest i dag med Per Stålnacke på plassen bak. Men sammenlagt ble det et jevnt oppgjør mellom Margareta og Per Stålnacke som Margareta vant med et sekund.

B-klassen vant Kristin Wiik i dag mens Daniel Stålnacke tok sammelagtseieren.