mandag 12. mai 2014

Svensk/norsk i Finland

Årets FinTrailO gikk noen mil nord for flyplassen i Helsinki. Det var femte gang at de arrangerte denne konkurransen og tidligere hadde finnene vært umulige å slå på hjemmebane. Men denne gangen gikk det annerledes, i år var det svensk og norsk i toppen. FinTrailO består av tre konkurranser, PreO og Tempo på lørdag og PreO på søndag, og det er sammenlagt som teller.
Terreng og løypelegging var av beste merke og dermed ble det mange alt rett i PreO.

I den første konkurransen var det ni deltakere som svarte rett på de i alt 21 postene og som vanlig ble da tidspostene avgjørende. Martin Jullum var raskest av disse ni og tok dermed ledelsen. Geir Myhr Øien hadde en feil og da ble det 14. plass.

Etter en liten pause og noen kilometers forflytting var det klart for TempO. Her var det lagt opp til sju stasjoner med fire oppgaver på hver. Og helt utrolig, regjerende verdensmester Pinja Mäkinen svarte på de 28 oppgavene på 132 sekunder og hadde alt rett! Lars Jakob Waaler var vår bestemann her med fjerdeplass bare fem sekunder bak nummer to. Martin ble nummer sju og Geir nummer 12.

Også søndagens Preo vant Martin Jullum. Hele 13 hadde alt rett, men igjen var Martin raskest på tidsposter. Geir fulgte fint opp på en delt tredjeplass og Lars Jakob som hadde en feil var på 21. plass.
Sammenlagt vant Marit Wiksell da hun var litt bedre enn Martin på TempO. På de fem første var det svensk og norsk.plassene

Resultater

Europacupen
De to siste konkurransene inngikk i E-cupen og Martin står som leder av denne med sine 72 poeng. Han er dermed tre poeng foran Marit Wiksell. Geir er på 5. plass og Lars Jakob på 9. plass.