tirsdag 20. mai 2014

Hektisk PreO-helg i Uppland

Det er vel på tide å oppdatere en hektisk PreO-helg med fire konkurranser på to dager. Arrangementene i Uppland holder bestandig høy kvalitet og de sviktet ikke denne gangen heller. Fire konkurranser med høy vanskelighetsgrad, men gode og rettferdige poster.

Elitserien PreO
Det startet med Elitserie ved Høgbo SV for Uppsala med Martin fredholm som løpsleder og Eva og Owe Fredholm som løypeleggere. Og de klarte å skille godt i de flotte løypene, bare to deltakere hadde alt rett. Det ble Wiksell-seier i E-klassen, men trodde du det var Marit så tok du feil. Det var pappa Ola som slo til med prikkfritt løp og etter eget utsagn hans første seier i PreO. Magnus Sterner var den andre som hadde alt rett. Lars Jakob hadde en feil, men var rask på tidspostene så da ble det en flott tredjeplass. Ole-Johan og Martin hadde tre feil og det holdt til 16. og 18. plass.
Bare sju deltakere hadde alle tre rett i vanskelige tidsposter. Og for å skryte litt, jeg var tredjebest etter Lennart Wahlgren og Lars Jakob.
Med to outsider-seire på de to første delkonkurransene er det en litt uvanlig sammenlagtliste i Elitserien. Marit Wiksell leder, men er kun et poeng foran Ingemar Gidenstam og med 8 poeng ned til pappa Ola.

Resultater

Elitserien sammenlagt

Lagkonkurranse
Etter noen mils forflytting og akkurat tid nok til en matbit var det tid for lagkonkurranse i Länna. Gunella og Arne Gustavsson sto for løpsledelse og de varierte løypene.
Av de 20 startende lagene var de.t tre lag som klarte alle de 24 postene. stafetten var slik at førstemann gikk ut og tok åtte valgfrie poster, deretter tok nestemann også åtte valgfrie før ankermannen tok de gjenstående åtte postene.
Som sagt var det tre lag med 24 poeng og dermed sto det på tidspostene, og det ble et jevnt oppgjør. Det var bare et sekund mellom første, andre og tredjeplass.
De som vant var et lag fra Sødermanland med Magnus Sterner og Stig Gerdtman på laget og hvor de hadde fått med seg forbundssjefen på SOFT som en utmerket tredjekvinne.
Sekundet bak var laget fra Tidaholm som hadde tre generasjoner på laget!
Vi tre på laget til Porsgrunn OL bommet en post hver og da ble det 10. plass.

Resultater

Nattkonkurranse
Sigtuna var neste stopp på denne miniturneen. Igjen noen mil å kjøre, men vi rakk innom hotellet for en 17. mai-middag. I vår vennskapskommune var det Roland Bäcklin som var løpsleder og Ulf K. Rask som sto for flotte nattløyper
Vi var ikke så høye i hatten før start der vi sto med være 20-30 år gamle lykter som kastet sine måneskinnstråler noen få meter utover i mørket. Det var stort sett de nye 'monsterlyktene' på være konkurrenter.
Men Martin lot seg ikke affisere av dette, han tuslet rundt i mørket og løste alle postene rett. Dermed ble det en meget imponerende delt 2. plass på Martin, tre sekunder bak vinneren Marit Wiksell.
Lars Jakob med en feil ble nr. 13 og jeg som hadde fire feil ble nr. 33.

Resultater

PreO søndag
Bjørklinge sto for det siste arrangementet og denne gangen hadde de lagt dette et stykke nord for Bjørklinge. Her var samlingsplassen på et meget idyllisk gammelt torp. En nydelig samlingsplass.
Ola Jansson var løpsleder og Thomas Jansson var løypelegger. Som vanlig hadde Ola tegnet et meget detaljert kart.
Her var det sju utøvere som hadde alt rett. Men det ble store utslag på meget vanskelige tidsposter hvor det bare var fire som klarte rett på alle tre.
Av de sju med 20 poeng var det bare Martin Fredholm  som klarte alle og han vant foran Marit Wiksell. Lars Jakob ble nr. 6 etter bom på to tidsposter. Martin hadde en feil i løypa og tok en fin 10. plass. Jeg ble nr. 26.

Les mer:
Bosses blogg
SOFT: Lagkonkurransen
SOFT: Elitserien


 

Ingen kommentarer: