fredag 7. november 2014

God norsk innsats i Uppland
De tre beste i Elitserien (Foto: Bosse Sandstrøm)

Forrige helg ble den nasjonale terminlisten i Sverige avrundet med tre arrangementer i Uppland. Og utøverne møtte mannssterkt fram for de vet at de tre arrangørene står for løyper og arrangement på høyeste nivå. Og selv om det var kaldt og regn trivdes deltakerne i de flotte løyper og gode kart.

Det startet med TempO på lørdag med OK Linne' som arrangør. Løypeleggerne Eva og Owe Fredholm samt Nils Wahlberg hadde lagt en løype med høy vanskelighetsgrad. I alt var det fem stasjoner med 30 oppgaver. Det ble en god del bomming selv blant de beste og det er imponerende av vinneren Ola Jansson som klarte alle de 30 postene rett. Geir Myhr Øien fikk her en flott 2. plass foran Marit Wiksell. Lars Jakob Waaler ble nr. 7.

Resultater

Etter dette var det å få seg en matbit og så sette kursen noen mil østover til OK Rodhens tradisjonelle nattløp som denne gangen gikk i Alunda. Dette er et samarrangement med fot-o så det var folksomt i skogen. Det var felles avmarsj til start allerede kl. 1615 og det var fellesstart hvor en kunne ta postene i valgfri rekkefølge. Løypene var lagt av trioen Anna Råberg, Ingrid Hansson og Nils-Olov Andersson og da vet en at det er god kvalitet på løypene. Ingen klarte alle de 20 postene rett, men åtte utøvere hadde bare en feil. Vant gjorde Christian Tingstrøm foran Widar Taxth Løland med den svenske mesteren William Rex på tredje plass. Lars Jakob Waaler ble også her nr. 7.

Resultater

På søndag var det klart for siste konkurransen i årets Elitserie og det var Bjørklinge SOK som var arrangør. Og på vanlig Bjørklingevis var det korte løyper og målestokk 1:2000 på et meget detaljert kart laget av Ola Jansson. På 330 meter hadde så løypelegger Thomas Jansson klart å legge 40 gode preo-poster!
Ingen klarte alle 40 postene, men vinneren Martin Fredholm hadde bare en feil. Syv utøvere klarte seg med bare to bom og best av disse var Erik Lundkvist og Christian Tingstrøm. Best av de med tre feil var Geir Myhr Øien som dermed tok en 10. plass.

Resultater

I elitserien sammenlagt var det allerede klart foran det siste løpet at Marit Wiksell ville vinne. Hun ble nr. 9 i dette løpet. Martin Fredholm tok sterkt innpå med sin seier, men manglet ni poeng. Ola Jansson tok tredjeplassen. Beste norske ble Lars Jakob Waaler på 5. plass.

Elitserien
 

Ingen kommentarer: