mandag 6. juni 2011

Preo-Väst

Preo-Väst er en årlig konkurranse som foregår i forbindelse med Kr.Himmelfartshelgen. Den alternerer mellom klubber i Bohuslän og Gøteborg. Det startet fredag ettermiddag i Svartedalen naturreservat med Kungälv som arrangør. På lørdag arrangerte Gøteborg/Majorna TempO og på ettermiddagen hadde OK Landehof en lagkonkurranse. Begge arrangementene fra klubbstugan til Landehof. På søndag var det Eliteserieløp nr. 3 med Lerum som arrangør i Skatåsområdet rett nord for Gøteborg sentrum.
Som vanlig deltok mange nordmenn i disse arrangementene, blant annet på grunn av at de inngår i Norgescupen for eliteklassen. Det er hard konkurranse i disse løpene da de beste fra Sverige, Norge og Danmark deltar.
På fredagen var det Geir Myhr Øien som sto for vår beste prestasjon ved å bli nr. 4.
Ingen hadde fullt hus med 25 poeng, men det var seks stykker som hadde 24 poeng, deriblant altså Geir. Martin Jullum og Lars Jakob Waaler fulgte fint opp med delt 10. plass, poenget bak vinneren.
I A-klassen ble det premie til Liv Horntvedt på en 7. plass.

Lørdag formiddag var det så duket for TempO. Fem stasjoner med tre oppgaver på hver skulle besøkes og kortest inkludert feiltillegg gjelder. For hver bom legges 30 sekunder til totaltiden. Det var ingen som gikk feilfri gjennom konkurransen, vinneren hadde blant annet fire feil. Jeg tror svenskene må se litt på gjennomføringen av sine TempO-konkurranser, postene blir ofte lagt i et for diffust terreng. Husk at deltakerne sitter på en stol uten å kunne bevege seg for å få en oversikt over terrenget slik man kan på vanlige poster.
Lars Jakob Waaler var best av våre med en tredjeplass og 299 sekunder, vinneren hadde 260 sekunder, men Lars hadde to feil mer. Nestbeste nordmann ble Martin Jullum med 329 sekunder fulgt av Ole-Johan Waaler med 337 sekunder.

Ettermiddagens lagkonkurranse ble en artig opplevelse. To deltakere på hvert lag og disse skulle dele 18 poster mellom seg, hver deltaker måtte ta minst åtte poster. Det ble mange forskjellig lagkonstellasjoner, mann og kone, to fra samme klubb, far og sønn, og noen kombilag hvor de beste svenskene slo seg sammen som par.
Martin Jullum som gikk sammen med Marit Wiksell, Stora Tuna kom på 11. plass. Beste rene norske lag var Martin Waaler og Lars Jakob Waaler på 15. plass.

På søndag var det så tredje løpet i Eliteserien i Gøteborg. Bare en mann gikk rundt med alle rett. Andreas Johansson fra IFK Gøteborg sto for den prestasjonen. Andreas er årets stjerneskudd innen preo med en rekke plaseringer i toppen i år. Er det håp om en VM-plass?
Seks stk. hadde en feil, deriblant Martin Jullum som tok 4. plass. Poenget deretter igjen fulgte Alf Stefferud og Arne Ask på 8. og 9. plass. Sterkt av disse veteranene.
Alf som var den som innførte preo i Norge deltar sjeldent, men leverer gode prestasjoner hver gang han stiller opp.
Et fint arrangement ble dessverre skjemmet av en stivbeint arrangør på behandlingen av en klage på en av postene som ikke var etter retningslinjene for preo og sem en lang rekke av deltakerne hadde stemplet som feilpost. Svenskene har et system hvor det for hvert løp utnevnes to vurderere blant de erfarne deltakerne som skal bistå arrangøren ved en klage. Begge vurdererne anbefalte arrangøren å stryke posten, men løypeleggerne og kontrolløren nektet dette. Neste steg er at det leveres en protest som i tilfelle vil gå videre inn i SOFT-systemet. De svenske deltakerne vegret seg for å gjøre dette, men det var mange som oppfordret oss til å gjøre det. Jeg leverte derfor en skriftlig protest til arrangøren, og en liten stund etterpå kom det også en samlet protest underskrevet av to nordmenn og en svenske. Heldigvis skjønte løpslederen hvor dette bar hen og overstyrte det hele og annulerte posten.
Mye surr hadde vært unngått hvis løypeleggere/kontrollør med en gang hadde innsett at de hadde gjort feil.

Kungälv Elit
Kungälv A-klass
Gøteborg-Majorna TempO
Landehof lag
Lerum Elit

Lerum A-klass

Ingen kommentarer: