mandag 14. april 2014

ETOC 2014: Dobbelt medaljesjanse

EOC / ETOC 2014

På den andre dagen av PreO er det dobbelt sjanse for medaljer. Da avgjøres den individuelle konkurransen over to dager, men det er også en lagkonkurranse hvor bare denne andre dagen teller.

PreO individuelt

Mange la et godt grunnlag den første dagen for å være med i kampen om medaljene. To deltakere hade alt rett mens hele 13 deltakere følger tett etter med bare en feil. Så ingenting er avgjort, det har skjedd store omveltninger før på finaledagen. Men de fleste oppe i toppen er ganske stabile.
Ganske avgjørende første dag var post nr. 1 hvor bare 30 % hadde rett. En tilsvarende post tirsdag kan avgjøre mye.
Ser vi på de norske sjansene så ligger Martin Jullum avgjort i medaljeposisjon, I dag bommet han på siste post hvor hele 93 % av deltakerne hadde rett svar, Unngår han en slik feil kan det gå høyt opp. Vår nestbeste deltaker i Åpen klasse, Lars Jakob Waaler, bommet på den nevnte post 1 og i tillkegg hadde han bom på post 14 som hadde nest nårligste core. Med sine 1 poeng er det nok for langt opp til medalje, men en god plassering ksn være innen rekkevidde.

I Para-klassen er det litt mer spredning på deltakerne så kan dag 2 bli temmelig avgjørende. Egil Sønsterudbråten som ligger på 9. plass har bare et poeng til bronsen mens Arne Ask på 15. plass har to poeng til denne. Men begge to har lang tid på tidspostene så det kn være avgjørende hvis de kommer på lik poengsum med noen.

Lagkonkurransen

I lagkonkurransen starter en med blanke ark da det bare er resultatene fra dag 2 som teller. Begge klasser må være representert på laget. Alle nasjoner kan still med to lag, men bare det beste kommer på den offisielle resultatlista.

Slik det ser ut hvis vi legger årets resultater til grunn blir det et oppgjør mellom Sverige og Finland om gullet. Finland vil nok gjerne revansjere den skuffende fjerdeplassen i sitt eget VM i fjor. Sverige tok egentlig dobbelt i forrige EM på egen jord.

Kampen om tredjeplassen regner jeg vil stå mellom Danmark, Kroatia, Norge og Tsjekkia.

Det er lenge siden Norge har lyktes å ta medalje. Skjer det denne gangen? Ihvertfall må alle ha en god dag.

Etter hva jeg har hørt stiller de nordiske landene med følgende lag:

Norge 1: Martin, Lars Jakob og Egil Norge 2: Geir, Widar og Arne

Sverige 1: Marit, Lennart og Ola Sverige 2: Martin, Stig og Michael

Finland 1: Jari, Antti og Pekka Finland 2: Lauri, Pinja og ?

Danmark: Vibeke, Maria og Søren

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bara att hålla tummarna och må de bästa vinna !

Den ljusskygge. :)

Anonym sa...

Enig i det. men jeg håper jo på Norge

Ole-Johan (ikke lyssky, men mørkredd)