lørdag 16. mai 2015

Finsk ledelse i landskampen

Det ble en kald fornøyelse for deltakerne i PreO-Väst som først var gjennom en preo-løype med lite vegetasjon som skjermet for vinden og det begynte  regne før de sist startende var ute i løypa. De aller fleste gikk videre til TempO-løypa og her ble det lange køer blant annet av den grunn at de to første stasjonen hadde en vanskelighetsgrad som var høyere enn det man vanligvis har i TempO. Ventetiden for oss som startet sist i preo-løypa var dermed 2,5 time i regnet.
Preo-løypa hadde 25 poster å et meget godt kart, men terrenget var et gammelt steinbruddområde og det var derfor stein overalt. Dette gjorde det meget vanskelig å lese kurvebildet.

Men tilbake til landskampen. Finland 1 la et godt grunnlag for en ny seier i lsandsksampen da de leder på Norge 1 med to poeng. Et pluss for Norge hvis det skulle bli lik poengsum i morgen er at nordmennene var suverent best på tidspostene. en det er flere lag jagende bak. Poenget bak Norge følger Sverige 2, Finland 2 og Sverige 1.

Best individuelt var Antti Rusanen som var den eneste som hadde alle 25 postene rett. Bak ham kom 14 utøvere med en feil. Her har vi Sigurd Dæhli på 6. plass og Arne Vilberg på 9. plass. Av de som hadde 23 poeng var Lars Jakob Waaler best, og dermed 16. plass. Martin Jullum ble nr. 17, Widar Taxth Løland nr. 20 og Martin Aarholt Waaler nr. 23 på samme poengsum.

Antti Rusanen nøyde seg ikke med å være best i preo for i TempO tok han en meget klar seier med sine 223 sekunder og hvor Marit Wiksell hadde 265 sekunder og Martin Jullum 280 sekunder.
Sondre Ruud Bråten tok en flott 6 plass og Geir Myhr Øien 10. plass.

Resultater PreO

Resultater TempO

Ingen kommentarer: