torsdag 14. mai 2015

Nordisk landskamp

I helgen er det Nordisk landskamp med innlagt før-VM  så i Lysekilområdet er de nå plass de fleste av deltakerne som kommer fra Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tsjekkia, Storbrittania, Italia, Slovakia og Japan.

Det hele starter på fredag hvor det er en tremannsstafett arrangert av Kungælv.  Denne stafetten inngår ikke i landskampen, men er viktig allikevel da den blir arrangert etter det konseptet som vi bli brukt i neste års VM. Da skal nemlig den nåværende lagkonkurransen med blandet lag Para/Open erstattes av stafett som vil ha separate klasser for disse to klassene.
I denne stafetten er de påmeldt 28 lag og her stiller en blanding av toppede elitelag, familielag og klubblag.

Lørdag formiddag er det klart for første konkurransen i landskampen. Da blir det preO nesten i sentrum av Lysekil. Her stiller svenskene med hele seks lag på hjemmebane, Finland og Norge har tre lag, danskene og britene to lag og Italia et lag. Her tipper je det blir jevnt mellom førstelagene til Sverige, Finland og Norge med svenskenes andrelag som en sterk utfordrer.
Ette at preoløypa er gjennomført vil de fleste deltakerne begi seg ut på en TempO-løype med fem stasjoner og fem oppgaver på hver stasjon. TempO teller ikke i landskampen, men er viktig for de beste fra Sverige og Norge som skal ta ut sine lag til VM i Kroatia i løpet av helgen.

Søndag flytter deltakerne seg nordover til Tanum og her vil avgjørelsen i landskampen finne sted.

Svensk orientering om landskampen

Alt om konkurransene på Eventor

Ingen kommentarer: