tirsdag 23. august 2011

WTOC: Oppsummering

Da har jeg fått unna en del opprydding og er i gang med planlegging av pre-o i klubben om en uke. Da er det vel på tide å ta en liten oppsummering av VM.
Reise
Fly fra Gardermoen via Frankfurt til Geneve og omvendt gikk etter ruteplan. Alle var tilogmed møtt opp til tida. Leiebiler fra Geneve til Aix-le-Baines hvor vi etter litt leting fant rette hotellet. Og der var det bare å levere en voucher som betaling. Alt dette var fint ordnet av Reidunn Hallan i NOF.

Hotellet
Dette hadde nok en gang vært det fineste hotellet i byen. Men det fungerte greit nå også. Vi fikk rom ut mot den mest traffikerte gata i byen, så etter kl. 0600 sov ihvertfall ikke jeg. Vi var ikke alene som VM-deltakere, kroatiske trail-o, løpere fra China, Østerrike og Russland samt mange publikumsløpere fra hele verden. Litt parkeringstrøbbel, men det ordnet seg også.

Været
Varmt, og meget varmt. Vi målte ihvertfall 37 grader og på kveldene var det over 20 grader.

Modell
Jeg vet ikke hva som skal gjøres med Model Event, men som vanlig var vi mer frustrert etter modellen enn før. En av deltakerne sa i fullt alvor at neste år ville han droppe modellen.

Dag 1
Blandingsløype, med gode kartlesingsposter, men også en del med 'gammeldags' løypelegging.
Post 10 var et eksempel, fire skjermer på en diffus nese. Denne posten ble det lagt inn protest på, men den ble avvist av juryen. Noe ihvertfall jeg er sterkt uenig i. Diverse linjer ga ulike svar.
Arne leverte en sterk prestasjon med 3. plass, mens Knut mistet poeng på feil klipping. For Åpen-gutta var det ikke noen god dag, alle hadde stang ut på de postene hvor de var litt usikre.

Dag 2
Arne gjorde nok en god konkurranse og kom på 5. plass med lik poengsum som vinneren. Knut hadde nok en gang noe klippetrøbbel. Gutta i Åpen var tent på å vise at de var bedre enn det de presterte på dag 1. Og det gjorde de, Lars Jakob ble nr. 3 og Martin nr. 8 på dagens etappe.
Og det resulterte jo i en flott sølvmedalje i lagkonkurransen.

TempO.
Så var dagen for de med det kjappeste hodet. Sju stasjoner med 35 poster skulle avgjøres på kortest mulig tid. Vi hørte rykter før start om en meget god tid av en av finnene som startet tidlig. Vi regnet da ut hva slags tempo man måtte holde på de forskjellige stasjonene og hvor mange feil man kunne tillate seg. Og vi regnet jo bra, Martin vant med Lars Jakob på 3. plass og Geir på 12. plass. Nevnes bør også Martin Waaler som fikk stille opp og kvitterte med 23. plass blant de 111 deltakerne.
IOF vil gjerne ha innspill om hvordan TempO skal arrangeres hvis det blir VM-øvelse i 2013. Dette skal vi komme tilbake til. Men løypa som ble presentert i år var meget god.
Med disse resultatene må vi si oss meget fornøyd med innsatsen under årets VM. Det blir hardere og hardere konkurranse. I år startet utøvere fra 24 nasjoner.

Media og NOF
Erik Borg er som vanlig allestedsnærværende og hadde flere intervjuer med debutanten Geir. Jens O. Kløvrud fra Veivalg bodde på samme hotellet og han tok en god del bilder av laget og hadde samtaler med hver enkelt utøver.
Noen NOF-representanter så vi aldri noe til. I motsetning til en god del av de andre landene. Representanter fra SOFT var for eksempel stadig oppe og snakket med sine utøvere.

Ingen kommentarer: