tirsdag 30. juni 2015

WTOC 2015: Etter VM

Det ble meget hektisk de siste dagene i VM ned konkurranser, møter og bankett så det ble lite tid til bloggen, Men en liten oppsummering er på plass.
Lørdag var det andre del av preO og våre håp om en god plassering var Martin Jullum på 8- plass og Lars Jakob Waaler på 10. plass etter første dag. Løypa gikk på en golfbane noe som er litt uvanlig for de fleste. En av de som behersket dette best var Martin som hadde alle 26 postene rett og avanserte til en flott tredjeplass, ny medalje i samlingen. Lars Jakob var ikke fortrolig med dette terrenget og falt ned til 36. plass. Sigurd Dæhli ble nr. 29-
I Paraklassen hadde både Egil Sønsterudbråten og Arne Ask fem feil og falt ned tre og to plasser til 12 og 14. plass. Knut Ovesen ble nr. 25.
I lagkonkurransen ble Norge nummer ni.
Fra neste år blir lagkonkurransen erstattet av stafett og det var derfor lagt til en demonstrasjon på søndag hvor hele 49 lag kom til start. Løypa var på en kilometer med 11 poster inne i den store parken Maksimir. Dessverre ble to av postene strøket på grunn av teknisk feil.
Det var en artig form for konkurranse, men som demonstrasjon for hva som venter i VM fremover var det flere ting som avvek fra de vedtatte reglene. Kalkulering av totalresultat, tillegg for feil for eksempel var ikke etter disse reglene.

Bilde fra arrangøren: Startfeltet med de norske lagene til høyre i første rekke

Ingen kommentarer: