fredag 29. juli 2011

O-ringen: Lars Jakob vant 5. etappe


Lars Jakob Waaler vant siste etappen med knappest mulig margin.

Siste dagen konkurrerte preo-folket i Gløssbo, litt nord for der de øvrige i O-ringen var på de to første etappene. Terrenget her var mye mer variert med skrålier med steiner og skrenter til kurvelesing på andre steder. På en del steder ble det brukt samme skjermer for å løse flere poster. Ulempen ved dette er at hvis det legger et feil utgangspunkt får du flere feil samtidig. Især i A-klassen var det flere som strevet med dette, og det var nok lagt litt for vanskelig for disse i og med at bestemann på dagens etappe hadde tre feil. Derfor ble det også store omveltninger sammenlagt i denne klassen. Best av de norske ble Martin Aarholt Waaler på 5. plass.

Lars Jakob var blant de ti som hadde fullt hus på den siste etappen. Men på tidspostene var han raskest denne gangen med 14 sekunder og kunne dermed dra seieren i land. Men det skilte ikke mye, Marit Wiksell var bare sekundet langsommere og ytterligere to et sekund bak der igjen. Martin Jullum hadde også fullt hus og med sine 20 sekunder på tidspost ble det en 6. plass. Tredje beste norske var Geir Myhr Øien som hadde en feil og ble nr. 16.

Av de fire som hadde lik poengsum sammenlagt etter fire dager var det to som greide å prikke inn alle postene. Det var den nye svenske kometen Andreas Johansson og den regjerende verdensmester Stig Gerdtman. Begge fikk 112 poeng, men Andreas gikk foran med bedre tid på tidspostene. Martin Jullum avanserte opp til en fin 5. plass med sine 111 poeng. Lars Jakob Waaler ble nr. 12 og Geir Myhr Øien nr. 19.

Nå er Team Waaler halvveis hjem, i og med at dette blir skrevet på Scandic i Karlstad.

Resultater

Ingen kommentarer: