onsdag 25. januar 2012

Nyttårsforsett

Mange hadde fine nyttårsforsetter, men som allerede har innsett at de er brutt. Jeg har vært meget forsiktig med slike løfter etter jeg hadde samme erfaring tidligere år. Men i år har jeg ennå ikke brutt mitt nyttårsløfte. Hva det var? Kommer nederst i artikkelen.
Først litt bakgrunn. Da jeg startet opp med orientering i 1955 var ikke treningen satt noe særlig i system, det ble som det ble. Men det ble jo bedre etterhvert. I en årrekke var jeg trener innen fri-idrett og da ble det jo både kurs og egenstudier.
Når det gjelder orientering ble det så som så med treninger av såkalt høyaktivitet. Men jeg ble mer kjent som den som hadde LEST mest om trening. I løypa var jeg mest interessert i å finne min TRIVSELSFART. Hvis jeg oversteg denne gjorde det vondt - og det er jo ikke godt.
En liten historie om dette: En av mine klubbkamerater kom til mål etter å ha brukt meget lang tid ute i løypa. Han ble straks omringet av andre i samme klasse som begynte å mobbe ham for å ha brukt så lang tid. Da kikka vedkommende rolig opp på de andre og sa: Hørte dere faulane sang'a? (Oversatt til norsk: Hørte dere fuglene sang da?) Han hadde funnet trivselsfarten han.

Så til mitt nyttårsforsett: I år skal jeg trene flere ganger i en måned.
I år tror jeg det blir i mai.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har utsatt det til juni for at ikke oppstarten skal bli for brå....'
Han brakk jo staven!

Egil

pre-ole sa...

Jeg også hadde tenkt å utsette det til juni, men jeg er så ivrig etter å komme igang. Men jeg liker godt din begrunnelse.

Anonym sa...

Her på Lillehammer er forholdene svært gode for å bygge opp styrken i overkroppen nå i vintersesongen. Her kan det være mye å hente, vil tro du får mye bedre kontakt med kartet hvis styrken i armene, skuldrene og ryggen er på topp :-) Se hva Alsgaard klarte med sterk overkropp. Ingen grunn til å vente til mai.

JE