fredag 27. september 2013

Alf fyller 80 år
Utrolig – Alf Stefferud fyller i dag 80 år. For oss som treffer han med jevne mellomrom på preo-konkurranser så er det vanskelig å forstå at han er så gammel. Men leser vi Alfs merittliste så kunne han vel vært langt over 100 hvis en regner mot et normalt liv.

Som sagt deltar Alf fremdeles jevnlig i preo og at han ikke har glemt gamle kartlesingsferdigheter beviser han stadig vekk. Og etter løpet er han en av de ivrigste til å diskutere løsningsmuligheter på de forskjellige postene. Dette krydrer han samtidig med gode historier fra gamle dager, noe som blir satt stor pris på av de som ikke er fullt så erfarne.

Alf har vært sentral i utviklingen av preo både nasjonalt og internasjonalt. Etter at svenske Arne Yngstrøm begynte å utvikle konkurranser for handicappede i 1979 og årene fremover ble Alf interessert og i 1984 avholdt han de første konkurransene i Norge. I 1986 var han en av pådriverne for en landskamp mellom Sverige og Norge, noe som siden har utviklet seg til en Nordisk landskamp.

Men før dette var Alf både landslagsløper og landslagsleder i mange år.

Alf har også vært meget sentral i lokalhistorien på hjemmeplan. Han er i denne forbindelse vært deltaker i utgivelse av mange historiske hefter. Også i preo har han vært med på å utgi instruksjonshefter.

For alt dette har Alf blant annet fått Kongens fortjeneste medalje i gull i tillegg til en rekke andre velfortjente utmerkelser.

Til slutt kan jeg ta med en liten historie som kjennetegner Alf. En av sønnene mine skulle sitte på med en bil fra Syd-Sverige og opp til Gardermoen, og hvor Alf var en av passasjerene.

Etterpå fortalte han meg: Vi kjørte i 3-4 timer og for hver skogteig oppover sa Alf, der løp vi i 1957, der var det landskap i 1959 osv. Og ikke nok med det, han husket hvem som vant og hvilke poster som var utslagsgivende.

GRATULERER MED DAGEN ALF


Les mer:

 

PS. E-post til Alf er : aisteffe@online.no

Ingen kommentarer: