søndag 15. september 2013

NM-helg

Jeg har i flere dager ikke kommet inn på bloggen min for oppdatering. Nå sent søndag kveld var det plutselig mulig igjen.

NM startet med klassisk preO på lørdag med samme samlingsplass som fot-o-folket på Hoff gård i Lurdalen nord for Kongsberg. Vi skulle konkurrere noen hundre meter sør for samlingsplass, men i samme terrenget som de andre. Og vi som hadde gledet oss til skikkelig kartlesing i detaljert Kongsbergterreng ble meget skuffet da vi fikk kartet. her var det 20 poster omtrent blottet for kartlesing. Det ble nesten bare bedømmingsposter.
den som kom heldigst ut av dette var undertegnede som fikk 18 poeng. Deretter var det seks utøvere på 17 poeng med Martin Jullum på sølvplass og Ole Arnt Skaaraas på bronse.
Foto Orientering.no


Søndagens TempO var lagt ennå litt lenger sør. Her ble det litt av en sjokkåpning på de to første stasjonene. Her lå postene i et bratt hogstfelt og kartet var med 1 meters ekvidistanse. Når det var 20-25 av disse nedover noen lange neser ble det altfor vanskelig. De hadde vært vanskelig nok i vanlig preo hvor du har god tid, nå skulle de løses i full fart fra sittende stilling. Når fasiten kom viste det seg at den ene posten var feilpost med en kurve feil.
Men pallen besto av de tre forhåndsfavorittene. Martin Jullum vant syv sekunder foran Lars Jakob Waaler mens det var et større sprang ned til Geir Myhr Øien.
Foto orientering.no

Les mer på NOF-sidene og hos preoeliten.

Resultater lørdag
Resultater søndag
Orientering.no lørdag
Orientering.no søndag
Preoeliten lørdag
Preoeliten søndag

Ingen kommentarer: