fredag 27. september 2013

Natt-SM


I kveld er det starten på en hektisk helg for svensk PreO. I løpet av helgen skal det nemlig kåres tre svenske mestere. Natt-SM fredag, TempO-SM lørdag og Dag-SM søndag. Konkurransene går i nærheten av Kungälv og Gøteborg.

Kveldens arrangement har samlingsplass i KOKs klubbstuga og løypene går rett opp for Bohus festning. Nå ble det litt dramatikk for arrangørene, det var nemlig brann i klubbhuset i natt. Det brant i kartlageret hvor det også sto PC med skriver. Nå er heldigvis ikke SM-kartene berørt.

Natt-SM har vært arrangert fem ganger tidligere og det som har kjennetegnet resultatlistene er at det er veldig mange som har hatt alt rett og medaljene ble avgjort på tidspostene. Dette har gitt utslag i at det har vært mange såkalte outsider-seire på disse årene.

Det startet i 2008 og her var det mange kjente navn i toppen. Martin Fredholm tok gullet foran Erik Lundkvist og Ola Jansson. Det var syv deltakere som hadde alt rett.

I 2009 seiret veteranen Bernt Gustavsson, han var alene om å ha 18 poeng. Men på 17 poeng var det seks utøvere med Marit Wiksell og Robert Jakobsson som best av disse.

Desiree Rex var best og tok gullet i 2010. Her var det ni stykker som hadde samme poengsum. Stig Gerdtman tok sølvet mens Robert Jakobsson nok en gang tok bronse.

I 2011 var det en overraskelse at Andreas Johansson tok gullet. Marit Wiksell tok en ny sølvmedalje og Ingrid Hansson tok bronsen. Her var det fire med fullt hus.

I 2012 ble det et nytt gull til familien Rex, denne gang ved William som i år er hovedleder for SM. Han vant med et sekund foran Erik Stålnacke. Bronsen ble delt mellom Martin fredholm og Robert Jakobsson. Her var det i alt 13 deltakere som hadde alt rett.

Blir det like tett i år og blir det nok en outsider-seier? Eller skal en av de topprankede slå til?

Ingen kommentarer: